Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τσάντα στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς,
Από σήμερα  Πέμπτη  23/10/2014  και κάθε Πέμπτη οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄, και Δ΄ τάξεων θα αφήνουν την τσάντα στο σχολείο.
            Είναι ένα παιδαγωγικό μέτρο που στόχο έχει οι μαθητές για μία μέρα την εβδομάδα να αισθάνονται πιο χαλαροί  και  ξεκούραστοι και να ανακαλύψουν τη χαρά  της δημιουργίας, αφού θα ασχοληθούν με πράγματα που τους ικανοποιούν και τους  γεμίζουν ευχαρίστηση.
            «Η τσάντα στο σχολείο» στο σχολείο μας εφαρμόζεται για τρίτη  συνεχή χρονιά. Τα αποτελέσματα από την  εφαρμογή των προηγούμενων χρόνων  ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Οι γονείς  ανταποκρίθηκαν θετικά στο μέτρο.
            Πηγαίνω χωρίς τσάντα στο σχολείο δε σημαίνει: ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΩ.   Σημαίνει: παρέα με τη μαμά ή τον μπαμπά  διαβάζω ένα εξωσχολικό βιβλίο, συζητώ απορίες ή προβληματισμούς που έχω σε θέματα που με ενδιαφέρουν, συνεργαζόμαστε για να κάνουμε χειροτεχνίες,  κατασκευές ή ό,τι άλλο μας ευχαριστεί.
            Η γνώση δε βρίσκεται μόνο μέσα στην σχολική τσάντα. Βρίσκεται και σε όλα όσα μπορώ να κάνω με το παιδί μου, χωρίς το άγχος  της καθημερινής σχολικής εργασίας.
                                                                       
Με σεβασμό

Η Διευθύντρια του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου